Občané > 10 000 kroků … TRASA 2:
Nový Suchdol – Sedlecké skály – Na Rybářce – údolí Vltavy *)

OBČANÉ > Dubnová/říjnová výzva 10 000 kroků
Trasa druhé procházky vede místy v oblasti Suchdola, ve kterých ŘSD ČR plánuje budovat tunely pro šestiproudou dálnici a dálniční přivaděč Rybářka.

< popis >

*) dále na ZÁMKY a po trase 1 do Dolních Chaber

Popis trasy 2

Trasa začíná na komunitní zahradě, vede kolem zahrádek až k poslednímu domu v ulici u Roztockého háje, kde začíná naučná stezka a je tam zastávka Vyhlídka na hradiště Zámka. Poté pokračuje na vyhlídku Sedlecké skály. V této oblasti je naplánován portál z dálničního tunelu, MÚK Rybářka, přivaděč Rybářka a směrem na druhou stranu dálniční most.
     Trasa pokračuje po ulici Na Rybářce ke křižovatce s ulicí na Pasece, kde se nachází památník letecké havárie z roku 1975. Dále je odbočka na vyhlídku na údolí Vltavy a poté se sejde dolů z kopce až k Sedleckému přívozu.
     Na druhém břehu trasa pokračuje podél Vltavy a planetární stezky a někde u planety Země je strmá cesta nahoru na Zámky, kde se trasa 2 napojuje na trasu 1 vedoucí do Dolních Chaber (popř. Čimic).

< https://mapy.cz/s/huneferaka >

Trasa 2 (stejně jako trasa 1) je zaznamenána na mapách serveru Seznam.cz, takže si můžete přepínat mapový podklad Turistická mapa | Z letadla a také si prohlédnout FOTOGRAFIE Z TÉTO OBLASTI (na mobilu nebo tabletu pro otevření mapy použijte aplikaci Chrome).

Fotogalerie úseku SOKP 518 (Ruzyně – Suchdol)

Ve fotogalerii je uvedena ortofotomapa s dálnicí a také vizualizace oblasti Suchdola a Rybářky.